Träna hemma med motionscykel

Jämförelse motionscykel & spinningcykel

Det existerar en mängd olika träningsredskap som effektivt kan användas i hemmet för en balanserad styrke- och konditionsträning.  Åtskilliga personer i Sverige väljer för det mesta prisvärda, nybörjarvänliga och funktionella maskiner som till exempel en motionscykel eller spinningcykel. De har väldigt goda egenskaper som kan hjälpa individen att nå sina personliga mål genom regelbundna träningspass. Även fast dessa två har en geometrisk liknande konstruktion, skiljer de sig något ifrån varandra, eftersom de var för sig är designade för olika ändamål. Då detta är fallet kan det vara bra att känna till de färdigheter som var och en besitter innan man bestämmer sig för att köpa något utav dessa redskap.


 billiga spinningcyklar online

En spinningcykel används av den individ som vill träna med en väldigt hög intensitet och samtidigt förbränna stora mängder kalorier under en relativt kort period. De pass som exempelvis handleds av professionell personal hos de lokala gymlokalerna, håller en ansenligt hög energinivå och kräver därför mycket utav utövaren. En spinningcykel är mycket stabil i sin konstruktion, vilket gör den perfekt för hård belastning i form av ordentliga träningspass. Den har likheter med en tävlingscykel i både form och känsla, där motstånd regleras med hjälp av en friktionsbroms. Av den anledningen står ofta personen upp för att klara av det hårda motstånd som skall efterlikna intervallmoment utomhus.

En motionscykel å andra sidan är mycket enklare till grunden och påminner mer om den vanliga cykeln. Passen genomförs ofta i längre tidsperioder och i ett lugnare tempo, då träningen är inställd på uthållighet istället för den kortare och explosivare motion  i spinningens fall. Vid skador på leder och muskler används med fördel en motionscykel på grund av dess skonsamma egenskaper. Maskinen används oftast i en lugnare miljö, exempelvis framför teven i vardagsrummet, där träningen kan genomföras under lång tid parallellt med ett favoritprogram. Dess lätta vikt gör den till ett portabelt redskap som utöver konditionsträning är ett perfekt alternativ vid uppvärmning.

Avslutningsvis är spinningcykeln en stabilare variant av motionscykeln och är utvecklad för att kunna simulera motlut och uppförsbackar utomhus. Motståndreglage, tyngd, sadel och styre är främst de synliga egenskaper som skiljer de båda, samtidigt som en motionscykel i regel har datoriserade hjälpmedel, vilket inte en spinnincykel besitter. Träningsformen skiljer sig i intensitet, där spinning är den allt tuffare varianten, medan den normala cyklingen är mycket jämnare och längre. Prismässigt är de dock ganska jämnbördiga, vilket innebär att de främst skiljer sig i användningsområde. Läs mer om handla motionscykel online.


Träningsredskap som hjälper till att förbättra uthållighet och styrka finns det många utav idag. Vill man dock ha något som håller mycket hög klass till relativt låga priser, parallellt med goda träningsresultat, så rekommenderas en motionscykel eller spinningcykel beroende på vilket typ av träning som individen söker. De må se ganska likadana ut till utseendet, men skiljer sig en hel del ifrån varandra, då de har olika fokusområden på själva träningen. Därför är det synnerligen väsentligt att känna till de skillnader mellan en vanlig motionscykel och en spinningcykel innan man bestämmer sig för sitt potentiella köp.

 billiga motionscyklar på nätet